Investmentbolag Sverige

investmentbolag sverige

Det finns många investmentbolag Sverige som är värda att hålla koll på. Ett av de allra största är Investor B som har över 300 000 köpare bara på plattformen Avanza. De grundades redan 1916 och har ägande i flera större bolag i landet. De är verksamma inom en rad olika branscher inklusive elektronik och telecom. Ett annat välkänt alternativ är Kinnevik B som har över 100 000 investerare hos Avanza.

Mindre Investmentbolag Sverige

Det finns flera svenska investmentbolag som inte gör så mycket väsen av sig. Här finns det också bra möjligheter att investera via aktiemäklare som Avanza och Nordnet.

Några exempel på lite mindre investmentbolag från Sverige är Ratos B och Eastnine. Om det är viktigt för dig vart företagen kommer ifrån kan du läsa på innan du väljer att investera.

Sverige är ett av de länder där det är vanligast med investmentbolag. De har främst konkurrens från Belgien och Frankrike. Därför kan du sprida ut dina alternativ lite grann.

Siffror för investmentbolag i Sverige

När du letar efter en ny investering är det alltid bra att kolla siffrorna. Även om det inte säger något helt säkert om framtiden är det ändå bra att ta höjd.

Du kan till exempel se vinsten eller förlusten för ett investmentbolag det senaste året. Du kan även välja att gå längre bak i tiden eller bara kika på de senaste månaderna. Du kan även läsa rapporter i börstidningar om vad som förutspås hända under de kommande månaderna.